Sparta

Stadion

  Naam : Sparta Stadion   Opgericht op : 1 april 1888
  Capaciteit : 11026   Huidige voorzitter
  In gebruik sinds : 15 oktober 1916   Huidige hoofdtrainer : Frans Adelaar
 
 

Sparta Rotterdam is een betaald voetbalclub uit Rotterdam. Het is opgericht in 1888 en is daarmee de oudste betaaldvoetbalclub in Nederland, slechts elf amateurclubs in Nederland zijn nog ouder dan Sparta. Aan het begin van de twintigste eeuw was Sparta een van de meest toonaangevende clubs in Nederland. Ook in de tweede helft van de jaren vijftig beleefde de club een topperiode. Sinds 1916 heeft de club haar stadion in de Rotterdamse wijk Spangen.

Een knieblessure heeft een einde gemaakt aan het seizoen van Emmanuel Boakye. De rechtsback van Sparta Rotterdam speelde zijn laatste wedstrijd op 7 november van het vorige jaar tegen Roda JC (2-1 verlies).

Vanouds houdt Sparta zich naast voetbal bezig met andere sporten als cricket, atletiek, honkbal en softbal. Sinds een aantal jaren wordt er onder de naam Sparta ook rugby gespeeld. Uit de vereniging R.V. & A.V. Sparta kwamen dan ook verschillende Rotterdamse sportorganisaties voort. De algemene voetbalclub maakt nog altijd deel uit van R.V. & A.V. Sparta. Voor de betaald-voetbalactiviteiten werd door de vereniging op 14 juni 1976 de onafhankelijk opererende Stichting Sparta Rotterdam in het leven geroepen.


Comments